Innebygd mammaradar

unnamed2

Det er til tider fortvilende når jeg hører barna skrike MAMMA fra en annen etasje mens pappaen som står rett ved siden av dem, blir totalt ignorert. Like frustrerende er det at en av dem alltid kommer inn når jeg endelig har sett muligheten til å lure meg ut på toalettet med et ørlite håp om et par minutter i ro og fred. Det virker som om de har en slags innebygd mammaradar. Uansett hvor jeg oppholder meg, sporer de meg opp i løpet av sekunder.

Jeg har nettopp vært på to dagers fotokurs. Utrolig spennende og lærerikt. Men det forundrer meg at hver gang jeg er opptatt eller borte en ettermiddag eller kveld, så blir det arrangert avskjedsfest!! Barna organiserer, lager gaver og skriver brev. Jeg har ikke ord for hva de kan komme opp med. (Det hadde vært gøy om mannen av og til bare viste en brøkdel av den kreativiteten en gang i blant.) Men det er nesten litt slitsomt noen ganger da jeg aldri kommer meg avgårde. Det må være deilig å bare kunne si hadet i døren og gi en klem av og til. Men tenk så heldig jeg er!!! Ingen vil noen gang kunne klare å vise meg den kjærligheten som barna viser meg. Jeg er den viktigste og den beste de vet om! Bare de kan få meg til å føle meg som verdens viktigste person, for det er akkurat det jeg er for dem. Jeg er så takknemlig og utrolig heldig som har 4 av dem!!!

Noen ganger føler jeg at jeg svikter i morsrollen. Det gjør så vondt å føle at jeg ikke klarer å være den jeg ønsker å være for dem. Morsrollen er utfordrende, og man lærer hele tiden. Det fins ingen oppskrift. Jeg bekymrer meg mye. Redd jeg ikke gir de nok oppmerksomhet, glede, styrke, selvtillit, omsorg osv. Redd de ikke har det greit på skolen og i barnehagen. Har de nok venner, hvordan har de det inni seg? Jeg skulle ønske jeg kunne lese tankene og kjenne følelsene deres de gangene når gutten blir stille eller jenta utagerer… for da gråter hjertet mitt i fortvilelse hvis jeg ikke klarer å forstå dem.  Når du er mamma, har du aldri tankene i fred, du tenker alltid to ganger, du tenker først for barna og så for deg.

unnamed

Når man velger å bli mamma, velger man en av de viktigste og mest givende jobbene i verden. Ingen kan klare å gjøre den perfekt, men vi kan alle prøve å gjøre vårt beste. Mammarollen har gitt meg flere utfordringer og erfaringer enn noen jobb noen gang har gitt meg, og jeg er stadig i utvikling. Det er vel ofte derfor mødre/bestemødre har så mange tanker og meninger om oppdragelse. De har erfart gjennom et langt liv. Man bør kanskje lytte litt mer til dem av og til.

Som mamma blir man også en mester i multitasking. “Mamma til fire” burde definitivt være et stort pluss på enhver CV. Det viser effektivitet og omtanke for andre i en fantastisk kombinasjon ♥

Skrevet av: Mona Lund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s